Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pileće tortilje sa cimetom na roštilju

Slika pilećih tortilja sa cimetom na roštilju
Slika pilećih tortilja sa cimetom na roštilju
Ikona tanjira

4 porcije

Ikona štoperice

30 minuta

Ikona brzinomera

Lako za pripremu

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa 
  • 1 limun 
  • 1 kašičica sušenog ili svežeg origana 
  • 1 češanj belog luka 
  • prstohvat cimeta 
  • 1 kašika biljnog ulja 
  • 3 kašike grčkog jogurta 
  • 1 kašika majoneza 
  • ¼ crvene paprike 
  • 1 zelena salata „Little Gem“ 
  • 4 tortilje 
  • so 

Priprema:

  1. Stavite pileće trake u činiju. Na meso narendajte malo limunove korice, pa dodajte limunov sok. 
  2. Dodajte so, origano, beli luk, cimet i ulje. Dobro promešajte, pokrijte i ostavite da se ohladi sat vremena, ne duže. 
  3. Zagrejte roštilj. 
  4. Trake pecite na roštilju po nekoliko minuta sa svake strane. 
  5. Jogurt pomešajte sa majonezom. 
  6. Zagrejte tortilje na roštilju jedan minut, a zatim ih prebacite u tanjire i svaku premažite sa ½ kašike mešavine jogurta i majoneza. 
  7. Stavite pileće trake na tortilje, a zatim sipajte preostali jogurt i pospite sitno iseckanu crvenu papriku i zelenu salatu. 
  8. Uvijte tortilje i spremne su za jelo.