Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lagani ćureći burgeri

Slika dva lagana ćureća burgera
Slika dva lagana ćureća burgera
Ikona tanjira

4 4 porcije

Ikona štoperice

35 minuta

Ikona brzinomera

Lako za pripremu

Sastojci:

  • 500g mlevenog ćurećeg mesa 
  • 1 češanj belog luka 
  • sok od jednog limuna 
  • 3 kašike narednanog parmezana 
  • mala veza peršuna ili bilo kog drugog svežeg začinskog bilja koje volite  
  • 3 kašike grčkog jogurta  
  • 1 crni luk  
  • 1 rimska salata  
  • 4 male lepinje  
  • 2 paradajza  
  • so, biber 

Priprema:

  1. Jogurt pomešajte sa belim lukom (po želji), limunovim sokom i dve trećine parmezana i začinskog bilja. 
  2. Ostavite jednu polovinu dresinga sa strane u malu činiju. 
  3. Drugu polovinu dresinga pomešajte sa mlevenim mesom i crnim lukom, pa začinite (so, biber). 
  4. Napravite 4 pljeskavice i pecite ih na roštilju 15-20 min, dok ne budu dobro pečene. 
  5. Dok su pljeskavice na roštilju, pomešajte zelenu salatu sa prelivom od jogurta i narežite lepinje. 
  6. Stavite pljeskavice u lepinje, a preko njih dodajte malo salate i nekoliko kriški paradajza. 
  7. Poslužite burgere uz preostalu salatu posutu ostatkom parmezana.