Lagani ćureći burgeri
Sastojci:
- 500g mlevenog ćurećeg mesa
- 1 češanj belog luka
- sok od jednog limuna
- 3 kašike narednanog parmezana
- mala veza peršuna ili bilo kog drugog svežeg začinskog bilja koje volite
- 3 kašike grčkog jogurta
- 1 crni luk
- 1 rimska salata
- 4 male lepinje
- 2 paradajza
- so, biber
Priprema:
- Jogurt pomešajte sa belim lukom (po želji), limunovim sokom i dve trećine parmezana i začinskog bilja.
- Ostavite jednu polovinu dresinga sa strane u malu činiju.
- Drugu polovinu dresinga pomešajte sa mlevenim mesom i crnim lukom, pa začinite (so, biber).
- Napravite 4 pljeskavice i pecite ih na roštilju 15-20 min, dok ne budu dobro pečene.
- Dok su pljeskavice na roštilju, pomešajte zelenu salatu sa prelivom od jogurta i narežite lepinje.
- Stavite pljeskavice u lepinje, a preko njih dodajte malo salate i nekoliko kriški paradajza.
- Poslužite burgere uz preostalu salatu posutu ostatkom parmezana.