Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fileti bele ribe sa kus-kusom

Slika fileta bele ribe sa kus-kusom
Slika fileta bele ribe sa kus-kusom
Ikona tanjira

2 porcije

Ikona štoperice

30 minuta

Ikona brzinomera

Lako za pripremu

Sastojci:

  • 2 fileta bele ribe (koj god možete da pronađete ili koj god volite) 
  • 1 limun 
  • mala veza bosiljka 
  • 200 g čeri paradajza 
  • 100 g kus-kusa 
  • 2 kašike (balzamiko) sirćeta 
  • 2 kašike biljnog ulja 
  • ½ krastavca 
  • 2 kašike maslina bez koštica, crnih ili zelenih 
  • So, biber 

Priprema:

  1. Svaki riblji filet stavite na parče folije. Začinite ribu, a zatim pokapajte sokom od pola limuna i polovinom bosiljka. 
  2. Prepolovite 4 paradajza i postavite ih oko ribe. Pokrijte drugim parčetom folije, spojte ivice da napravite džep. Kuvajte 15-18 minuta. 
  3. Dok se riba kuva, preliti kus-kus sa 100 ml ključale vode, poklopiti i ostaviti da nabubri 5 min. 
  4. Ostatak paradajza iseckajte i pomešajte sa kus-kusom, krastavcem isečenim na kockice, preostalim bosiljkom, limunovim sokom i maslinama. Dodajte sirće i ulje. Posolite i pobiberite i poslužite uz ribu.