Fileti bele ribe sa kus-kusom
Sastojci:
- 2 fileta bele ribe (koj god možete da pronađete ili koj god volite)
- 1 limun
- mala veza bosiljka
- 200 g čeri paradajza
- 100 g kus-kusa
- 2 kašike (balzamiko) sirćeta
- 2 kašike biljnog ulja
- ½ krastavca
- 2 kašike maslina bez koštica, crnih ili zelenih
- So, biber
Priprema:
- Svaki riblji filet stavite na parče folije. Začinite ribu, a zatim pokapajte sokom od pola limuna i polovinom bosiljka.
- Prepolovite 4 paradajza i postavite ih oko ribe. Pokrijte drugim parčetom folije, spojte ivice da napravite džep. Kuvajte 15-18 minuta.
- Dok se riba kuva, preliti kus-kus sa 100 ml ključale vode, poklopiti i ostaviti da nabubri 5 min.
- Ostatak paradajza iseckajte i pomešajte sa kus-kusom, krastavcem isečenim na kockice, preostalim bosiljkom, limunovim sokom i maslinama. Dodajte sirće i ulje. Posolite i pobiberite i poslužite uz ribu.