Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kriške krompira sa ruzmarinom

Slika kriški krompira sa ruzmarinom
Slika kriški krompira sa ruzmarinom
Ikona tanjira

8 porcija

Ikona štoperice

30 minuta

Ikona brzinomera

Lako za pripremu

Sastojci:

  • 4 veća ili 8 manjih krompira 
  • biljno ulje 
  • sveži listovi ruzmarina 
  • 2 češnja belog luka, veoma sitno iseckana (po želji) 
  • so 

Priprema:

  1. Neoljušteni krompir isecite na kriške, debljine oko 1 cm. 
  2. Stavite kriške krompira u šerpu sa hladnom slanom vodom i ostavite da proključa. Kuvajte na laganoj vatri 3 minuta, a zatim ocedite. Ostavite ih da se ohlade. 
  3. Utrljajte malo ulja na svaku krišku i roštiljajte dok ne poprimi zlatkastu boju i ne postane hrskav sa obe strane. Stavite u posudu i pospite sitno iseckanim listovima ruzmarina i veoma sitno iseckanim belim lukom (po želji). Pospite još malo ulja, posolite i poslužite kao prilog uz meso ili kao glavno jelo uz salatu.